Korad Such Sök III Sph III Tjh
Enchanter´s Ida´s Racer

RACER, eller "Bubbas" som han också kallades,
var min stora kärlek!
Han var min "guardian angel", en stor humorist och
han "förstod" allting. Han älskade tjejer, både två- och fyrbenta.
Han kunde skratta.
 

Racer användes sparsamt i avel, fem gånger. Ur varje kull kvalificerades alltid några avkommor, tex:
Enchanter´s Racer-ReginaCK-meriterad /även som veteran HD och Knä: UA
Korad Pamerik´s Summer KidCert- vinnare HD och Knä: UA
Korad Such SÖKH I Pamerik´s Summer Rosita HD och Knä: UA
Bezibo´s Pirre Kanon Cert- vinnare HD och Knä: UA
Korad Such SÖKH I Bezibo´z Piece of Racer  HD och Knä: UA
Korad Bezibos Kultsi  HD och Knä: UA
Korad SÖKH II SPH II LPI LPII Bezibo´s Kinder2 x Cert HD och Knä: UA
Valsängens Crokus Ck-meriterad Ej röntgad
Korad SÖKH II SPH II LPI LPII Valsängens Chamomille Ck-meriterad HD och Knä: UA

 Racer erövrade 1992 Forrester Johnsson´s vandringspris för sina prestationer i bruks. Samma år utbildades Racer till mögelsökhund, vilket uppmärksammades i rasklubbens tidning "Boxerbladet" och dåvarande ordföranden Barbro Rydin skrev följande:

Racer
- en riktig brukshund (Saxat ur Boxerbladet nr 1,1993)

Racer, alias Such Korad LP Tjh Enchanter´s Ida´s Racer, har utbildats till mögelhund. Utbildningen, som skett i SMF:s (Svenska Mögelhundförares förening) regi. Har tagit fem månader och avslutas i januari.


Kraven på en hund som skall utbildas till mögelhund är stora. Den skall ha ett stabilt psyke och lust att arbeta. Den måste kunna koncentrera sig på att leta och inte bry sig om vad som händer runtomkring. Med jämna mellanrum får Racer göra nya prov. Det gäller att hans förmåga hålls kvar på topp. Racer´s ägare och förare Ingrid Roos betonar att mögelhunden är ett hjälpmedel i jakten på sjuka hus. Det tas alltid prover där hunden har markerat, som sedan analyseras av en mikrobiolog.

En kontakt har också knutits mellan Ingrid och Yrkesmedicinska kliniken på regionsjukhuset i Örebro. Racer är den enda mögelhund i Sverige som har erbjudits detta sammarbete. Denna kontakt är en stor bekräftelse på att Ingrid och Racer gör ett seriöst arbete, alltså inte en "hobbyverksamhet". Ingrid och Racer har nämligen blivit egna företagare och det är meningen att de skall försörja sig på det här.

Racer har också ett annat "yrke", han är nämligen bevakningshund inom Hemvärnet, så i oroliga tider får Racer lämna sina sjuka hus och delta i försvaret av landet i stället.

På fritiden ligger inte Racer på latsidan. Han tränar och tävlar i både sök och spår och har under 1992 blivit uppflyttad till elitklass i båda grenarna.

Det är så brukshunden Boxer skall vara, en riktig brukshund både till nytta och nöje. En stor eloge till ett duktigt ekipage, som visar vad en boxer duger till!